QUI SOM

El Grup Accció Local per al Desevolupament Rural d’Eivissa i Formentera, (GALDREF), és una associació sense ànim de lucre amb personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d'obrar per administrar i disposar dels seus béns. Està integrada per autoritats locals i entitats de la societat civil d’Eivissa i Formentera, i té com finalitat general el foment del desenvolupament rural a les illes Pitiüses.

Eivissa i Formentera estan declarades zones rurals desfavorides amb desavantatges específics, en les quals, l'agricultura és necessària per a la protecció de l'entorn natural i les seues possibilitats turístiques. L'economia està especialitzada en el sector turístic, i l´objectiu general del Programa Comarcal LEADER Ús el enfortiment dels punts febles del teixit econ˛mic i social del territori, entre els quals, hi ha el sector agrari, en forta regressiˇ.

Així, la principal tasca del Grup és la gestió de programes i projectes de desenvolupament rural locals, sent la tasca més important per recursos i dedicació el Programa Comarcal LEADER, confinaçat entre fons europeus i nacionals. Aquests programes i projectes es concreten en la animació i el suport a petits projectes mitjançant la concessió de subvencions i la realització directa d’actuacions innovadores.

Entre 2003 i 2009 s’ha gestionat el Programa Leader Plus i en 2010 ha començat l’aplicació d’un nou programa de desenvolupament local LEADER.

La finalitat del GALDREF és el foment d'estratègies originals de desenvolupament sostenible i de qualitat en l'àmbit rural de les Pitiüses, destinades a l'experimentació de noves formes de valorització del patrimoni natural i cultural i de la millora de l'entorn econòmic, per contribuir a la creació d'ocupació mitjançant projectes sostenibles medioambientalment i cuidant el nostre territori.

Donades les característiques socioeconòmiques del territori, els sectors prioritaris en l'estratègia de desenvolupament són: el sector agrari com a primera prioritat, i les àrees de conservació de medi rural i serveis a la població en segon terme.

 

El programa comarcal de les Illes Pitiüses Leader 2007-2013 recull l' estratègia i objectius de l' actuació del GALDREF (clic aquí per a veure el programa)

© 2017 Leader Eivissa i Formentera · Tots els drets reservats ·  Disseny web Ibisof