PROGRAMES GESTIONATS

 

 

 

 

Projecte de recuperació de les varietats locals de cultius vegetals d'Eivissa i Formentera

El projecte de "Caracterització de les varietats anuals locals de cultius vegetals d'Eivissa i Formentera" tracta de recuperar, conservar i caracteritzar les varietats tradicionalment cultivades a les illes Pitiüses així com el saber tradicional associat a aquestes varietats. A més de la recuperació, la conservació i la caracterització de varietats locals, que es fa possible gràcies a l’ajuda desinteressada de les finques col•laboradores, actualment s'han desenvolupat diferents línies de treball dins del mateix projecte com són:
• Revaloració de varietats tradicionals. El 2010 s'ha iniciat un projecte pilot de valoració de la varietat pebrera blanca.
• Assaigs amb varietats locals. El 2010 i amb la col•laboració de la Finca d'Experimentació Agrícola de Can Marines, propietat del Consell Insular, s'han realitzat dos experiments: selecció massal de tomata de penjar "ferro" i estudi de la producció de la varietat local pebrera blanca.
• Banc de préstec de llavors locals. L'objectiu principal d'aquest servei és la difusió en el territori de varietats locals


web: http://www.llavorspitiuses.es  

[Tornar]

© 2017 Leader Eivissa i Formentera · Tots els drets reservats ·  Disseny web Ibisof